Szarvas Mátyás az az ember, akivel legalább egyszer az életben mindenkinek találkoznia kell!

Én egy munkám során futottam össze először Matyival, aki a keszthelyi Balaton Színházban tartott épp előadást a Világjáró Klub vendégeként. Akkor épp az Országos Kékkör futásról és az erről készített filmjéről beszélt. „A végtelen kék” című film Szarvas Mátyás 43 napos, 2.560 km-es futását és az erre a teljesítményre képes embert mutatja be.

Matyi egyedülálló módon látja az élet összefüggéseit, ezzel pedig olyan útmutatásokat képes adni a válaszút előtt álló embereknek, melyeket egyetlen életvezetési tanácsokat osztogató „okos” könyvben sem találunk meg. Kitartásával – melyet sportteljesítményei bizonyítanak – rendkívüli motivációt képes adni másoknak. Életét, mindennapjait átszövi a harmónia, az egyensúly, a béke, na és persze a céltudatosság.

Vele beszélgetve az az érzése támad az embernek: alig várom, hogy elkezdhessek valami újat az életemben, hogy elinduljon a rég áhított változás. Nem csak motivációt, hanem nagy adag erőt is sugároz mások felé, emellett pedig hatalmas bizalmat és segítőkészséget tapasztalhat meg az, aki kapcsolatba kerül vele. Mögötte már nem csupán több tízezer lefutott kilométer, hanem felbecsülhetetlen értékű élettapasztalat is van, melyet egyedülálló képességgel ad át előadásai hallgatóinak, tréningjei résztvevőinek.

Legyen szó üzleti életről, sportról, természetszeretetről vagy akár csak a nagybetűs életről, minden területen példaként állhat bárki előtt. A legrosszabb élethelyzetben is képes meglátni a mélyben megbúvó pozitívumot, amit akkorára képes növelni, hogy még a legnehezebb helyzetben lévő ember arcára is mosolyt csal.
Tehát: ha éppen életed egy olyan szakaszában vagy, ahol nagy döntést kell hoznod vagy egyszerűen csak változást szeretnél elérni, vagy szükségét érzed egy kis pozitív feltöltődésnek és netán sikerre szomjazol, akkor a legelső teendőd az legyen, hogy megkeresed Szarvas Mátyást! Ha sikerült megtalálnod, végy egy nagy levegőt, fújd ki, majd dőlj hátra és vágj bele életed egyik legnagyobb kalandjába, amit úgy hívnak: változás…

Szabó Csilla
szerkesztő-riporter
Keszthelyi Televízió