Üdvözlöm!

Lehetséges, hogy mi még nem találkoztunk, de ismerek egy embert, akivel Önnek feltétlenül találkoznia kell!

Ajánlom figyelmébe Szarvas Mátyást! Matyit!
A ’90-es években a Hungária Biztosító vezető trénere voltam, amikor először találkoztam Vele. Megismerve őt és gondolkodását, azonnal beválasztottuk a tréneri csapatba. Több évig dolgoztunk együtt – kiváló tréner lett belőle, de mindig megmaradt annak az elhivatott, erős kisugárzású, másokra mágneses hatással lévő embernek és eltökélt extrém sportolónak, aki valójában volt.
Számomra máig emlékezetes a mondása, amikor az extrém teljesítményeiről kérdeztem:
„Tudod, a fiatalokat sokféleképpen lehet tanítani, de a leghitelesebb mindig a személyes példa. Ezzel lehet a legjobban bizonyítani, hogy a sport, a mozgás és a természet kapcsolata az ember teljes életéhez alapvetően hozzátartozik. Ez a kulcs minden máshoz, legyen szó üzletről, magánéletről.”
Azóta a felnőttek körében, már üzletemberként, előadóként, trénerként beszél hihetetlenül szemléletesen nagy teljesítményeiről, tapasztalatairól és azok hátteréről. Ez az, ami miatt találkozniuk kell vele! A személyes tapasztalat, a hiteles példa a legfontosabb – a felnőttnek persze meg kell mutatni először, hogy hogyan. Azután a miértet mindenki magában találhatja meg – a motiváció belül rejtőzködik.
Szarvas Mátyás a belső keresésben tud különleges segítséget nyújtani. Hittel, hitelességgel, saját tapasztalatokkal mond el nagy küzdelmeket, amikor egyedül a belső erőt mozgósítva ért el mások számára hihetetlen eredményeket. Hogy csak néhány példát említsek: többször körbefutotta Magyarországot az Országos Kékkör útvonalán, megmászta Európa legmagasabb csúcsait, egyedülálló rekordokat tart ultrafutásban.
Extra történeteiben a személyes élmény hatásával segít – így lehet a belső erőt, a hitet, a küzdeni akarást, a csapatban való gondolkodást és a tettek erejét megérteni bármelyikünknek. A technika, amellyel dolgozik, a folyamatos változás mintapéldája, sosem áll meg, mindig újabb és újabb célokat tűz ki önmaga elé.
Az elmúlt néhány évben egy biztosító területi igazgatójaként dolgozom, így fontos nekem a saját csapatom motiváltsága, eredményessége. Matyi, mint üzletember beszélt nekik a személyes célok fontosságáról és az odavezető út lépéseiről.
Több munkatársamnak indította el a saját „belső keresését”. Magam is elgondolkodtam, szavainak, tetteinek, útmutatásának köszönhetően újra pozicionáltam a legfontosabb dolgokat a célhoz vezető folyamatban.
Abban hiszek, hogy időnként mindegyikünknek szüksége van az újratervezésre, a megújulásra, vezetőként pedig a felelősségem, hogy a csapatomat is hozzásegítsem ezekhez a késztetésekhez.
Ezért ajánlom figyelmébe Szarvas Mátyást, Matyit!

Borsodi Imre
területi vezető (Union Biztosító)